В парламенті буде створена робоча група з обговорення необхідних змін до законодавства в сфері доступу до інфраструктури телекомунікацій

            ІнАУ направила листа до Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації: Лист № 15 від 01.03.2024 Комітету ВРУ з питань цифрової трансформації щодо створення робочої групи з доопрацювання законодавства у сфері доступу до інфраструктури об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики.

            Лист містить:

  • пропозиції необхідних змін до Закону Про доступ до інфраструктури та ряду інших законів, які регулюють сферу ЖКГ, і порівняльну постатейну таблицю змін;

  • прохання створити при Комітеті робочу групу з залученням до неї представників парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, представників Мінцифри, ІнАУ, АППК, ТелПУ, ТЕЛАСу, профільних асоціацій сфери ЖКГ.

            У грудні 2023 року в ході слухань в Комітеті ВРУ з питань цифрової трансформації були прийняті рекомендації створити таку робочу групу.

            Пропозиції змін до законодавства в сфері доступу напрацьовані впродовж листопада 2023 - лютого 2024 представниками ІнАУ, АППК, ТелПУ, ТЕЛАСу і Мінцифри.

            Ці зміни необхідні, щоб усунути суперечливості передусім між законодавством в сфері доступу до інфраструктури телекомунікацій і сфері регулювання ЖКГ.