ІнАУ закликає асоціації місцевих громад завадити скасуванню спрощеної системи оподаткування для малого бізнесу

            Асоціація направила листи найбільшим об’єднанням місцевих громад: Лист № 18/1-2 від 11.03.2024 АМУ та ВАОМС «АСОЦІАЦІЯ ОТГ» щодо недопущення скасування спрощеної системи оподаткування для суб’єктів господарювання у сфері електронних комунікацій, які надають послуги доступу до мережі Інтернет.

            У зверненнях привертається увага територіальних органів до потенційного зменшення доходів місцевих бюджетів через обмеження/заборону спрощеної системи оподаткування для суб’єктів господарювання та ліквідацію підприємств, що стане наслідком «нової податкової політики» в Україні. Такі новації зруйнують існуючий ринок електронних комунікацій, що «позитивно» спрацює виключно для створення монопольних утворень у цій сфері, а це - підвищення вартості послуг для абонентів. Не виключено, що такі ж наслідки відбудуться і в інших сферах економіки.
 

            ІнАУ пропонує асоціаціям місцевих громад звернутись до ДПС та Міністерства фінансів України задля запобігання таким наслідкам і зупинення ініціативи ДПС щодо скасування спрощеної системи оподаткування для малого бізнесу.