Протокол засідання Комітету від 22.12.2021

ПРОТОКОЛ

засідання Комітету Інтернет Асоціації України

з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій

 

м. Київ                                                                                                                                                                                                                                             22.12.2021 року

через платформу ZOOM

 

 

УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ:

Пятніков Анатолій, ТОВ «ІТ ТЕЛЕСЕТЬ» - Голова Комітету      

Кузява Анатолій, ТОВ «ВОЛЯ-КАБЕЛЬ»

 

Секретар Комітету:

Дудник Світлана, ІнАУ

 

Присутні:

Куковський Володимир, ІнАУ

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ ЗАСІДАННЯ:

1. Щодо судового оскарження неправомірних дій КП ШЕУ Шевченківського району м. Київ у питаннях доступу до лінійних споруд зв’язку.

2. Щодо пропозицій АТ «Укртелеком» з підвищення Граничних тарифів на надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку.

3. Різне.

 

РІШЕННЯ:

І. Рекомендувати Правлінню ІнАУ затвердити наступні рішення Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій:

  1. Підтримати позовну заяву ТОВ «ІТ ТЕЛЕСЕТЬ» до КП ШЕУ Шевченківського району м. Київ щодо зобов’язання укласти договір з доступу до лінійних споруд зв’язку відповідно до вимог законодавства.
  2. Оскільки проблема відмови в укладенні договорів з доступу до лінійних споруд зв’язку з боку КП ШЕУ Шевченківського району м. Київ має системний характер, звернутись до Членів ІнАУ з пропозицією збору добровільних цільових внесків з метою підтримання позовної заяви ТОВ «ІТ ТЕЛЕСЕТЬ» до КП ШЕУ Шевченківського району м. Київ.
  3. У разі збору цільових внесків від Членів ІнАУ, доручити Виконавчому директору ІнАУ за узгодженням з позивачем укласти угоду з відповідним адвокатом про надання правової допомоги у підготовці, юридичному оформленню та супроводженню справи у суді.
  4. У разі потреби та після початку розгляду содової справи, підтримати ініціативу щодо залучення ІнАУ у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог до предмета спору.

ІІ. Рекомендувати Правлінню ІнАУ до наступного засідання робочої наради НКРЗІ щодо перегляду Граничних тарифів на надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку операторів телекомунікацій підтримати таку ініціативу Комітету ІнАУ з питань доступу до інфраструктури телекомунікацій:

  1. Рекомендувати НКРЗІ зобов’язати АТ «Укртелеком», як суб’єкта, що має ознаки монопольного (домінуючого) становище на ринку надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку, оприлюднювати на власному вебсайті актуальну інформацію про роботи, які ним виконуються з утримання ККЕ, зокрема, ремонти раніше збудованої ККЕ та нове будівництво ККЕ, а також про плани робіт на оновлення ККЕ на майбутній рік.
  2. Звернутись до профільних асоціацій – ТелПУ, ТЕЛАС, АППК з пропозицією розглянути питання щодо проведення альтернативного дослідження з визначення собівартості послуг із надання в користування ККЕ операторів телекомунікацій та співфінансування такого дослідження.

            Рішення прийнято консенсусом.