ІнАУ закликає ДФС не застосовувати штрафні санкції за затримку звітності внаслідок кібератак

ІнАУ направила листа до ДФС: Лист №119 від 07.07.2017р. В.о.Голови Державної фіскальної служби України Продану М.В. щодо звільнення суб’єктів господарювання від відповідальності за порушення податкового законодавства України

Лист містить заклик не застосовувати  штрафні санкції до суб’єктів господарювання у зв’язку з порушенням строків реєстрації податкових накладних та/або розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, поданих в електронному вигляді з використанням ПЗ «M.E.doc.», та за несвоєчасне подання звітності з вказаних вище причин, до дати прийняття державними установами відповідних нормативно-правових актів, які будуть гарантувати захищеність суб’єктів господарювання від допущених порушень податкового законодавства, пов’язаних з пошкодженням ПЗ «M.E.doc.» внаслідок несанкціонованого втручання в роботу.

Тим часом за адресою http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/NT3565.html з’явився погоджений КМУ законопроект щодо незастосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних у період з 01 по 15.06.2017, якщо вони будуть зареєстровані до 15.07.2017.