Протокол Засідання Юридичного Комітету від 17.05.2007

Присутні:

Голова Юридичного комітету:
Кравченко В.

Члени Юридичного комітету:
Лисюк О.
Дубко А.
Ковтунець О.
Наумов А.
Мокроусова Н.


Порядок денний:

1.Обговорення проблем законодавства, що регламентує здійснення державного нагляду у сфері  телекомунікацій та користування радіочастотним  ресурсом України.

По першому питанню порядку денного
Слухали: членів комітету з доповіддю, щодо легітимності та стану документів, що регламентують  здійснення державного нагляду у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним  ресурсом України, а саме:
1. Закон України “Про телекомунікації” .
2. Закон України «Про радіочастотний ресурс України»
3. Порядок здійснення державного нагляду за ринком телекомунікацій, затверджений рішенням НКРЗ № 426 від 27 жовтня 2006 року (далі – Порядок ТК).
4. Порядок здійснення державного нагляду за користуванням радіочастотним ресурсом  України в смугах радіочастот загального користування, затверджений рішенням НКРЗ  № 427 від 27 жовтня 2006 року (далі – Порядок РЧР).
5. Положення про Державну інспекцію зв’язку, затверджене рішенням НКРЗ від 26  січня 2006 року № 180.
6. Кодекс України про адміністративні правопорушення.

Постановили: Деякі норми підзаконних актів не відповідають та не корелюються з діючими  законами в сфері телекомунікацій та радіочастотного ресурсу України. З метою  недопущення неправомірних дій з боку контролюючих органів, рекомендувати юристам  компаній-членам ІнАУ дотримуватися загальних правил під час здійснення державного нагляду в сфері телекомунікацій та користування РЧР та акумулювати практику спілкування  з перевіряючими структурами.
Голосували: “за” – одноголосно.



Голова Юридичного комітету: Кравченко В.

Секретар: Наумов А.