Протокол Засідання Юридичного Комітету від 10.12.2004

Присутні:
Члени Юридичного Комітету:

Довгопола Н.
Кравченко В.
Олексіюк О.
Шкарлат М.
Щербатюк М.

                                                     

Запрошені:
Мішуренко А.

 

Секретар:
Щербатюк М.

 

Порядок денний:

 

  1. Аналіз змін внесених ТзОВ "Хостмайстер" до Правил .UA і до реєстраторського договору.
  2. Юридичні аспекти надання послуг IP-телефонії компаніями-провайдерами  Інтернет.
  3. Різне.

 

 

1. Заслухали: В.Кравченко, М.Шкарлат  з інформацією про зміни,  внесені ТзОВ "Хостмайстер"  до Правил .UA  і  до реєстраторського договору.   А також зауваження  членів комітету щодо даної інформації.

Постановили: 

1)      У зв’язку з неточністю формулювання п.3 ст. 56  ЗУ “Про телекомунікації” доручити юристу ІнАУ розробити проект даного пункту.

2)      Рекомендувати  Правлінню  ІнАУ направити в ICANN листа, щодо необхідності роз’яснення процедури переделегування  домену .UA.

 

Голосували: “за” – одноголосно.

 

2. Заслухали В.Кравченко з юридичним аналізом аспектів надання послуг IP-телефонії. Пропозиції членів комітету відносно  даного аналізу.

Постановили:  У зв’язку з відсутністю у законодавстві опису відносин заснованих на технології IP телефонії, а також відсутності використання даної технології в загальній телефоній мережі рішення про надання чи не надання послуг IP-телефонії вирішується самостійно окремо кожним провайдером. 

Голосували: “за” – одноголосно.

 

3. Різне

Заслухали: М. Щербатюка зі зверненням  В. Зубка  відносно регулювання договірних правовідносин.  Пропозиції  членів комітету відносно даного питання.

Постановили:  У зв’язку з тим, що питання  потребує всебічного і комплексного аналізу проблеми, а також відсутністю важливої інформації для аналізу даної ситуації юридичний комітет пропонує звернутися за допомогою у вирішенні даного питання до юридичної фірми.

Голосували: “за” – одноголосно.

 

 

Голова Юридичного Комітету                                                    М.Шкарлат
Секретар  засідання                                                                 М. Щербатюк