Протокол засідання Юридичного комітету від 06.11.2015

Засідання юридичного  комітету Інтернет Асоціації України

 

ПРОТОКОЛ ЗАСІДАННЯ

 

06.11.2015 р.                                                                                                              м. Київ

Учасники:

1.                      В. Кравченко

2.                      В. Дяченко

3.                      О. Зьома

4.                      В. Зьома

5.                      А. Ісаєва

6.                      О. Мамуня

7.                      В. Подоляк

Запрошені

В. Близнюченко, П. Белинський

Порядок денний:

1. Опрацювання питання щодо Положення про порядок прийняття рішень Загальних зборів (З’їзду) Інтернет Асоціації України шляхом заочного голосування (опитування).

 

2. Інше: Зміни у складі Юридичного комітету.

- переведення О.Рощіної в експерти

- прийом в експерти П. Белинського, Е.Білоуса, А.Пазюка

 

За пропозицією Голови Комітету першочергово розглянуто питання змін в складі Юридичного комітету.

Питання 1. Про зміни в складі Юридичного комітету

Слухали: В.Кравченко, П. Белинського, В.Дяченко

Вирішили:

·      Перевести в експерти О.Рощину за власним бажанням

·      Прийняти в якості експертів Комітету: Белинського, Е.Білоуса, А.Пазюка

Рішення прийнято одноголосно.

 

Питання 2. Опрацювання питання щодо Положення про порядок прийняття рішень Загальних зборів (З’їзду) Інтернет Асоціації України шляхом заочного голосування (опитування).

 

В.Дяченко повідомила про протокольне доручення Правління ІнАУ від 29.10.2015 (п.3), Підстави, що спонукали розробленню відповідного проекту Положення, а саме можливість практичної реалізації п. 6.1.2. Статуту ІнАУ щодо права Дійсних членів ІнАУ голосувати при прийнятті рішень на Загальних Зборах(З'їзді) та методом опитування, механізмів прийняття Дійсними членами ІнАУ методом опитування заочного рішення з окремих питань діяльності Асоціації, в т.ч. прийняття нових членів.

Серед іншого нагальними питання є:

1.        Чи вирішення питання прийняття Дійсними членами ІнАУ методом опитування заочного рішення з окремих питань діяльності Асоціації потребує внесення змін до Статуту ІнАУ

2.        Ким має затверджуватись Положення про порядок прийняття заочних рішень методом опитування

3.        Які механізми та процедури мають застосовуватись для голосування

4.        Яким чином буде підтверджуватись легітимність прийнятих рішень

5.        Які питання повноважень Загальних зборів можливо проводити шляхом методу опитування.

 

Учасниками засідання обговорено поставлені питання.

Порядок прийняття рішень шляхом опитування потребує вирішення багатьох істотних моментів, механізмів реалізації, про які учасники Асоціації мають домовитись, оскільки ст. 120 Господарського кодексу України визначає, що Асоціація - це договірне об'єднання, створене з метою постійної координації господарської діяльності підприємств, що об'єдналися, шляхом централізації однієї або кількох виробничих та управлінських функцій, розвитку спеціалізації і кооперації виробництва, організації спільних виробництв на основі об'єднання учасниками фінансових та матеріальних ресурсів для задоволення переважно господарських потреб учасників асоціації.

Всі попередні договірні домовленості всіх членів Асоціації визначені в Статуті Асоціації. Статутом не передбачено прямої норми щодо можливості  та процедур заочного прийняття рішення шляхом опитування.

В той же час, питання про можливість заочного прийняття Дійсними членами Асоціації рішення шляхом опитування є обставинами, які можуть суттєво вплинути на діяльність Асоціації.

Тому, питання щодо доцільності прийняття заочних рішень шляхом опитування мають вирішити Загальні збори (З’їзд), результатом позитивного рішення має стати внесення відповідних змін в Статут.

 

За результатами обговорень прийняті наступні рішення:

1.        Мета діяльності Асоціації визначена п. 2.1. Статуту, Відповідно до п. 8.1. статуту, з метою виконання окремих статутних завдань, що мають особливе значення та інтерес для Членів, в Асоціації можуть створюватись постійні та тимчасові робочі комісії та профільні комітети. Питання опрацювання проекту не входить до компетенції Юридичного комітету. Зазначені питання мають вирішуватись виконавчим органом, яким є Виконавчий директор, і який, відповідно до Статуту, вирішує інші питання, пов'язані з діяльністю Асоціації, доручені йому Правлінням чи іншим органом Асоціації в межах їх компетенції.

Голосували:

За – В.Кравченко, О.Зьома, В.Зьома, О.Мамуня, В.Подоляк

Проти – 0

Утримались – А. Ісаєва, В.Дяченко.

Рішення прийнято.

 

2.        Внесення змін до порядку прийняття Загальними зборами (З’їздом) рішень шляхом опитування у формі «Положення про порядок проведення Загальних Зборів (З’їзду) ІнАУ шляхом заочного голосування (опитування)» не відповідає вимогам чинного законодавства.

Зміст проекту Положення комітет не розглядав та не надавав йому правової оцінки.

Голосували:

За – А. Ісаєва, В.Дяченко, О..Зьома, О.Мамуня, В.Подоляк

Проти – 0

Утримались – В.Кравченко, В.Зьома,

Рішення прийнято

 

 

 

Голова Юридичного Комітету                                     Вікторія Кравченко

 

 Секретар                                                                          Дяченко Валерія