Протокол засідання Комітету від 29.09.2011

Протокол засідання Комітету ІнАУ

з питань електронної комерції

 

від 29.09.2011 р.                                                                                                     м. Київ

 

Присутні:

 

1

Тітов Олексій

Генеральний директор

WebMoney  Transfer

Член Комітету

2

Гришин Олексій

Директор

 

«Пейлоджик»

Член Комітету

3

Закревська Євгенія

Директор

«Мереживо-груп»

Член Комітету

4

СтрельчинДмитро

Представник компанії

«Квітка експрес» UFL.UA

Член Комітету

 

 

Запрошені  експерти:

 

  1.  

Тітова Анна

юрист

WebMoney  Transfer

  1.  

Чижов Олександр

радник

«ОСМП-Україна»

  1.  

Бондарчук Марина

Заступник Виконавчого директора ІнАУ

ІнАУ

 

На засіданні Комітету присутні члени Комітету (4),

що складає більшість від загальної кількості членів Комітету (7).

Засідання Комітету вважається правомочним

розглядати всі питання порядку денного.

 

Порядок денний:

1.      Розгляд та напрацювання пропозицій Комітету ІнАУ з питань електронної комерції до проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо функціонування платіжних систем та розвитку безготівкових розрахунків)", ініціатором якого виступив НБУ.

2.      Обговорення проекту Закону про внесення змін до законів України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" і "Про банки і банківську діяльність" (щодо визначення деяких термінів та понять) за №8277 від 22.03.2011р. та  проекту Закону про внесення змін до Законів України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" і "Про банки і банківську діяльність" (щодо визначення деяких термінів та понять) - №8277-1 від 18.04.2011р. 3.      Різне.

 

Хід розгляду питань порядку денного:

1.      Розгляд та напрацювання пропозицій Комітету ІнАУ з питань електронної комерції до проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо функціонування платіжних систем та розвитку безготівкових розрахунків)", ініціатором якого виступив НБУ.

 

Слухали: Олексія Тітова, члена Правління ІнАУ, члена Комітета ІнАУ з питань електронної комерції.

 

Вирішили:

1.1. Доопрацювати проект закону у рамках роботи Комітету ІнАУ з питань електронної комерції та внести пропозиції до відповідного проекту закону.

1.2. Напрацьовані пропозиції до проекту закону винести на розгляд Правління ІнАУ для затвердження. Див. «Порівняльна таблиця» на сайті Комітету ІнАУ тут.

1.3. Направити напрацьовані Комітетом ІнАУ пропозиції до НБУ для врахування їх у проекті закону. Підготувати від ІнАУ відповідний Лист до НБУ й надіслати разом із порівняльною таблицею до проекту закону.

 

Голосували:

«ЗА» - одноголосно.

 

2.      Обговорення проекту Закону про внесення змін до законів України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" і "Про банки і банківську діяльність" (щодо визначення деяких термінів та понять) за №8277 від 22.03.2011р. та  проекту Закону про внесення змін до Законів України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні" і "Про банки і банківську діяльність" (щодо визначення деяких термінів та понять) - №8277-1 від 18.04.2011р.

 

Слухали: О. Тітова та інших членів Комітету, які визнали необхідність доопрацювати документи.

 

Вирішили: Доопрацювати та внести пропозиції до проектів законів в рамках створеної роботи робочої групи Комітету ІнАУ з питань електронної комерції та опрацювати їх в електронній розсилці Комітету. Внести їх на розгляд наступного засідання Комітету.

 

Голосували:

«ЗА» - одноголосно.

 

 

3.      Різне.

Слухали: О. Тітова, О. Гришина щодо розширення складу Комітету ІнАУ з питань електронної комерції й прийняти у члени Комітету Олександра Чижова  - від компанії «ОСМП-Україна».

 

Вирішили: внести запропоновані зміни до складу Комітету ІнАУ й винести на розгляд Правління пропозицію прийняти нового члена до складу Комітету ІнАУ з питань електронної комерції Олександра Чижова від компанії «ОСМП-Україна». Крім того, О. Гришин представлятиме в Комітеті ІнАУ з питань електронної комерції QIWI Wallet.

 

 

Голосували:

«ЗА» - одноголосно.

 

 

 

 

Голова Комітету ІнАУ

 з питань електронної комерції                                           Олександр Ольшанський

 

        

 

           Секретар  Комітету                                                            Марина Бондарчук